Kuvituskuva
Ruokasuositukset

Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille

Syödään yhdessä -ruokasuositukset lapsiperheille on uusi kansallinen suositus lasten, lapsiperheiden ja raskaana olevien ja imettävien ruokavalioista. Suositukset sopivat tietolähteeksi kaikille niille ammattiryhmille, joiden tehtäviin lasten, raskaana olevien ja imettävien naisten ja lapsiperheiden ravitsemuskysymykset kuuluvat.
Kuvituskuva
Blogi

THL ei kieltänyt kansallismakeista

Suomalainen suhtautuu lakritsiin ja salmiakkiin tunteella. Ne ovat kansallismakeisiamme, kirjoittaa Eero Kajantie. Kun uusissa lapsiperheiden ravitsemussuosituksissa lakritsi siirrettiin ”ei suositeltavien” listalle, julkisuudessa puhuttiin ”kieltolistasta”.

Video

Uuden tuotteen on oltava 'totta'

Uutta tuotetta kehitettäessä voi olla kiire. Jopa niin kiire, että tieteellinen näyttö, että tuote toimii käyttötarkoitustaan vastaavalla tavalla jää vähälle huomiolle. Voi syntyä tilanne, ettei tuote olekaan ’totta’. ”Nämä porsaanreiät olisi tuotteistamisessa paikattava,” kirjoittaa Timo Partonen blogi.thl.fi’ssä.

Tuotteitamme

Sähköisiä käsikirjoja

Kuntouttavan työtoiminnan käsikirja Tietoa ja välineitä ammattilaisille asiakastyön ja päätöksenteon tueksi.
Lastenneuvolakäsikirja Ohjeita, työkaluja ja materiaalia lastenneuvolatyötä tekeville. Keskeiset ohjeet ja tukimateriaalit määräaikaisten terveystarkastusten toteuttamiseen.
Lastensuojelun käsikirja Tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta lastensuojeluprosessin eri vaiheissa.
Vammaispalvelujen käsikirja Sähköinen käsikirja on vammaisalan ammattilaisen työväline ja tietopankki.

Lehtiä

Tesso-lehden kansi
Tesso Tesso on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema sosiaali- ja terveyspoliittinen aikakauslehti. Tutustu Tesson verkkolehteen.
YP-lehden kansi
Yhteiskuntapolitiikka 6/2015 Kaupunkitutkimuksen teemanumero.

Työkaluja

FINRISKI-laskuri FINRISKI-laskurilla voit laskea riskisi sairastua sydäninfarktiin tai vakavaan aivoverenkiertohäiriöön seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Alkoholilaskuri Promillelaskuri arvioi veren alkoholipitoisuuden suhteessa painoon, aikaan ja juotuun alkoholin määrään.
Hyvinvointikompassi Hyvinvointikompassi.fi sisältää hyvinvoinnin, terveyden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden avainindikaattorit.

Verkkopalveluja

Innokylä
Innokylä Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan kaikille avoin innovaatioyhteisö. Innokylä tarjoaa sekä sähköisiä että kasvotusten kohtaamiseen perustuvia kehittämistyökaluja

Palveluja

Koodistopalvelu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koodistopalvelutoiminnan avulla varmistetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettävien tietorakenteiden laatu sekä huolehditaan niiden kehittämisestä ja ylläpidosta.

Tapahtumat

Blogi