Kuvituskuva
Vammaisuus

Vammaispalvelujen käsikirja uudistui

Vammaispalvelujen käsikirja on käytännön työväline vammaisalan työntekijöille ja päättäjille. Myös palvelujen käyttäjät voivat löytää hyödyllistä tietoa. Käsikirjan tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta vammaispalveluissa, parantaa palvelujen laatua ja vahvistaa vammaisten kansalaisten itsemääräämisoikeutta ja osallistumisen mahdollisuuksia.
Kuvituskuva
Blogi

Nainen huolehtii terveydestään miestä paremmin

Biologia ei ole ainut syy, miksi naiset käyttävät miehiä enemmän terveyspalveluita, pohtii Mika Gissler THL:n blogissa. Tilastot kertovat, että naisilla on usein miehiä terveemmät elintavat.

Aiheitamme

Kuvituskuva
Kuukauden aihe

Infektiotaudit

THL tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille työvälineitä tartuntatautien torjuntaan. Infektiotaudit-sivuilla on tietoa infektiotaudeista ja niiden aiheuttajista, tautien esiintymisestä ja epidemioiden selvityksestä sekä ohjeistusta ja koulutusta infektioiden ehkäisyyn.

Tuotteitamme

Julkaisuja

Kirjan kansi
ICF-taskukirja Toimintakyvyn, toimintarajoitteiden ja terveyden kansainvälinen luokitus

Verkkopalveluja

Sosiaaliportti
Sosiaaliportti Sosiaaliportti on sosiaalialan tietopankki verkossa. Palvelu kokoaa ja välittää sosiaalialan tietoa. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.
Innokylä Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan kaikille avoin innovaatioyhteisö. Innokylä tarjoaa sekä sähköisiä että kasvotusten kohtaamiseen perustuvia kehittämistyökaluja.

Lehtiä

YP:n logo
Yhteiskuntapolitiikka Yhteiskuntapolitiikka on hyvinvointitutkimuksen johtava aikakausjulkaisu Suomessa.
Tesson logo
Tesso Tesso kertoo yleistajuisesti sosiaali- ja terveyspolitiikasta, alan työstä, palveluista, ilmiöistä, kehittämisestä ja tutkimuksesta.

Työkaluja

FINRISKI-laskuri FINRISKI-laskurilla voit laskea riskisi sairastua sydäninfarktiin tai vakavaan aivoverenkiertohäiriöön seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Alkoholilaskuri Promillelaskuri arvioi veren alkoholipitoisuuden suhteessa painoon, aikaan ja juotuun alkoholin määrään.
Hyvinvointikompassi Hyvinvointikompassi.fi sisältää hyvinvoinnin, terveyden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden avainindikaattorit.

Palveluja

Koodistopalvelu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koodistopalvelutoiminnan avulla varmistetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettävien tietorakenteiden laatu sekä huolehditaan niiden kehittämisestä ja ylläpidosta.

Sähköisiä käsikirjoja

Kuntouttavan työtoiminnan käsikirja Tietoa ja välineitä ammattilaisille asiakastyön ja päätöksenteon tueksi.
Lastenneuvolakäsikirja Ohjeita, työkaluja ja materiaalia lastenneuvolatyötä tekeville. Keskeiset ohjeet ja tukimateriaalit määräaikaisten terveystarkastusten toteuttamiseen.
Lastensuojelun käsikirja Tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta lastensuojeluprosessin eri vaiheissa.
Vammaispalvelujen käsikirja Sähköinen käsikirja on vammaisalan ammattilaisen työväline ja tietopankki.

Tapahtumat