Kuvituskuva
Blogi

Hyvää joulua!

Jouluruoka on perinteitä, tuoksuja, makuja ja värejä: punajuurirosolli, porkkanalaatikko, kinkku, herneet ja mäti. Joulun aterioiden ainekset ovat kunnon ruokaa. Nautitaan ruoista ja joulun tunnelmasta.
Kuvituskuva
Blogi

Joulun lapsi on ihme

Joulun aikaan syntyy selvästi vähemmän lapsia kuin vilkkaimpina päivinä heinä-elokuussa, laskee Mika Gissler. Hän ihmettelee myös, miksi perjantaisin syntyy eniten lapsia, ja viikonloppuisin vähiten.

Aiheitamme

Elintavat ja ravitsemus -sivusto
Kuukauden aihe

Elintavat ja ravitsemus

Elintavoilla on suuri merkitys kansantautien ehkäisyssä ja sosioekonomisten terveyserojen synnyssä. Elintavat ja terveys -sivusto kokoaa yhteen THL:n tuottaman tiedon elintapojen, erityisesti ravitsemuksen, liikunnan ja levon sekä lihavuuden ehkäisyn merkityksestä terveydelle. Sivustolta löytyvät myös tiedot THL:n elintapatutkimuksista ja -seurannoista sekä valtakunnalliset ohjeet ja suositukset.

Tuotteitamme

Sähköisiä käsikirjoja

Kuntouttavan työtoiminnan käsikirja Tietoa ja välineitä ammattilaisille asiakastyön ja päätöksenteon tueksi.
Lastenneuvolakäsikirja Ohjeita, työkaluja ja materiaalia lastenneuvolatyötä tekeville. Keskeiset ohjeet ja tukimateriaalit määräaikaisten terveystarkastusten toteuttamiseen.
Lastensuojelun käsikirja Tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta lastensuojeluprosessin eri vaiheissa.
Vammaispalvelujen käsikirja Sähköinen käsikirja on vammaisalan ammattilaisen työväline ja tietopankki.

Lehtiä

YP:n logo
Yhteiskuntapolitiikka Yhteiskuntapolitiikka on hyvinvointitutkimuksen johtava aikakausjulkaisu Suomessa.
Tesson logo
Tesso Tesso kertoo yleistajuisesti sosiaali- ja terveyspolitiikasta, alan työstä, palveluista, ilmiöistä, kehittämisestä ja tutkimuksesta.

Työkaluja

FINRISKI-laskuri FINRISKI-laskurilla voit laskea riskisi sairastua sydäninfarktiin tai vakavaan aivoverenkiertohäiriöön seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Alkoholilaskuri Promillelaskuri arvioi veren alkoholipitoisuuden suhteessa painoon, aikaan ja juotuun alkoholin määrään.
Hyvinvointikompassi Hyvinvointikompassi.fi sisältää hyvinvoinnin, terveyden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden avainindikaattorit.

Verkkopalveluja

Innokylä
Innokylä Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan kaikille avoin innovaatioyhteisö. Innokylä tarjoaa sekä sähköisiä että kasvotusten kohtaamiseen perustuvia kehittämistyökaluja

Palveluja

Koodistopalvelu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koodistopalvelutoiminnan avulla varmistetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettävien tietorakenteiden laatu sekä huolehditaan niiden kehittämisestä ja ylläpidosta.

Tapahtumat