Ajantasainen influenssakatsaus

Tälle sivulle on koottu tiivistelmä influenssatilannetta koskevista ajankohtaisimmista tiedoista. Influenssakatsausta päivitetään tarvittaessa.

Tilanne Suomessa

 • Influenssakausi on käynnissä ja influenssalöydökset ovat edelleen lisääntyneet. Niitä on todettu kaikissa sairaanhoitopiireissä ja kaiken ikäisillä. Hengitystievirusinfektioiden seurannassa influenssapositiivisten näytteiden osuus on koholla. Seurantanäytteissä on todettu molempia influenssa A -viruksia A(H1N1)pdm09 ja A(H3N2) sekä B-virusta. Lähes kaikki ovat olleet toistaiseksi influenssa A(H1N1)pdm09 -viruksia, jotka ovat aiemmin aiheuttaneet vakavia infektioita myös nuorilla ja muuten terveillä aikuisilla toisin kuin A(H3N2) -virus. Influenssalöydöksistä 36, 35 A(H1N1)pdm09- ja yksi A(H3N2) -virusta, on tehohoitopotilaalta. Tehopotilaista, joilla oli A(H1N1)pdm09 -infektio, 27/35 on ollut alle 65-vuotiaita ja suurella osalla (25/35) on ollut jokin pitkäaikaissairaus.
 • Liikkeellä on myös RS-, adeno-, rino- ja koronaviruksia. 
  Tartuntatautirekisteri: tapaukset vuosittain ja viikoittain (pdf 10kt)
  THL, influenssan seuranta: viikoittaiset viruslöydökset
 • Terveyskeskusten influenssakäyntimäärien perusteella influenssa-aktiivisuus on lisääntynyt lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä, suurimmassa osassa se on runsasta ja muutamissa jopa erittäin runsasta.
 • Influenssan käyntisyyseuranta 
 • Influenssarokotuksia annetaan vielä. Fluenz Tetra -nenäsumuterokotetta ei ole enää saatavilla kansallisessa ohjelmassa, koska sen viimeinen käyttöpäivä on mennyt.
  Terveyskeskuksissa annetuiksi kirjatut influenssarokotukset
  Influenssarokotukset

Kansainvälinen tilanne

Seurantaraportit

Influenssakausi Suomessa, viikot 40/2014 - 20/2015

Infektiotaudit