Potilasturvallisuutta taidolla

Potilasturvallisuutta taidolla -verkkopalvelu tarjoaa ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa potilasturvallisuudesta. Palvelun tavoitteena on innostaa ja tukea erityisesti terveyden- ja sosiaalihuollon parissa työskenteleviä potilasturvallisuustyössä. Palvelua ylläpitää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Potilasturvallisuutta taidolla -verkkopalvelu lyhyesti

Potilasturvallisuuspäivät 2014

Potilasturvallisuuspäivät 2014Vuoden tärkein potilasturvallisuustapahtumat järjestettiin 7.–8.4.Tampereella. Tahtumassa oli puhumassa muun muassa johtaja Dr Lesley Anne Smith, NHS Education for Scotland -organisaatiosta.
Potilasturvallisuuspäivät 2014

Apua kehittämistyöhön

kuvistuskuvaUudesta Tutkimus ja kehittäminen -osiosta löytyy työkaluja kehittämistyöhön. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset oppaat ja kyselyt. Työkalut on tarkoitettu terveyden- ja sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sekä johdon käyttöön.
Tutkimus ja kehittäminen

 

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Potilasturvallisuuspäivät 2014: Pääpuhujien esitykset saatavilla
17.4.2014
Vuoden 2014 Potilasturvallisuupäivillä oli molempina päivinä osallistujia yli 200. Puhujina oli noin 50 potilasturvallisuuden asiantuntijaa. Kansainvälisesti tunnetuimmat ovat johtaja Lesley Anne Smith Skotlannin terveydenhuollon laadunparantamisohjelmasta ja dosentti Magna Andreen Sachs Karoliinisesta Instituutista Ruotsista. Lesley Anne Smith puhuu potilasturvallisuuden ja laadun kehittämistä Skotlannissa. Sachs luennoi kansallisten laaturekisterien vaikutuksesta potilasturvallisuuteen Ruotsissa.
Lisätietoja Potilasturvallisuuspäivistä ja luentojen materiaalit
THL:n verkkouutinen Potilasturvallisuuspäivistä 7.4.

Kansainvälistä käsihygieniapäivää vietetään 5. toukokuuta
17.4.2014
Hyvä ja oikein toteutettu käsihygienia on merkittävässä roolissa hoitoon liittyvien infektioiden ehkäisyssä. Verkkosivuiltamme löytyy lisätietoa hyvästä käsihygieniasta sekä julisteita tulostettavaksi. Lisäksi tänä vuonna Potilasturvallisuutta taidolla –ohjelma tekee kaksi uutta suomennosta WHO:n käsihygieniajulisteista. Uudet julisteet tulevat verkkosivuillemme ensi viikolla ja ne käsittelevät käsihygieniaa suunterveydenhuollossa sekä palveluasumisessa ja laitoshoidossa.
Lisätietoa hyvästä käsihygieniasta
SAVE LIVES: Clean Your Hands - WHO's global annual campaign

Kaikki uutiset

Tapahtumat Tapahtumat

TERVE-SOS 2014
7.– 8.5.2014, kaupungintalo, Lappeenranta

The 16th Annual NPSF Patient Safety Congress
14.–16.5.2014, Orlando, Yhdysvallat

Vanhustyön vastuunkantajat –kongressi
15.–16.5.2014 Finlandia-talo, Helsinki
 

Kaikki tapahtumat

 

Suomessa ollaan aktivoitumassa GTT:n käyttöönotossa

Karolina PeltomaaPohjoismaisen ministeriöneuvoston alaisuudessa toimiva GTT asiantuntijaryhmä tapasi tammikuussa Tukholmassa. Kokouksen tavoitteena oli päivittää maiden kuulumiset sekä käsitellä pohjoismaista hankesuunnitelmaa GTT:n kehittämiseksi, kirjoittaa laatupäällikkö Karolina Peltomaa Vaasan sairaanhoitopiiristä.

Lue lisää

Julkaisuja Julkaisuja

PotilasturvallisuusopasPotilasturvallisuusopas
Lainsäädännön ja strategian toimeenpanon tueksi
Lataa julkaisu (pdf 1Mt)
THL:n kirjakauppaan
Potilasturvallisuusopas ruotsiksi
   

Potilasturvallisuus
Potilasturvallisuuden keskeisiä kysymyksiä havainnollisesti ja käytännönläheisesti
FIOCA:n kirjakauppaan

 

 Julkaisuja potilasturvallisuudesta