Potilasturvallisuutta taidolla

Potilasturvallisuutta taidolla -verkkopalvelu tarjoaa ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa potilasturvallisuudesta. Palvelun tavoitteena on innostaa ja tukea erityisesti terveyden- ja sosiaalihuollon parissa työskenteleviä potilasturvallisuustyössä. Palvelua ylläpitää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Potilasturvallisuutta taidolla -verkkopalvelu lyhyesti

Potilasturvallisuuspäivät 2014

Potilasturvallisuuspäivät 2014Vuoden tärkein potilasturvallisuustapahtumat järjestettiin 7.–8.4.Tampereella. Tahtumassa oli puhumassa muun muassa johtaja Dr Lesley Anne Smith, NHS Education for Scotland -organisaatiosta.
Potilasturvallisuuspäivät 2014

Apua kehittämistyöhön

kuvistuskuvaUudesta Tutkimus ja kehittäminen -osiosta löytyy työkaluja kehittämistyöhön. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset oppaat ja kyselyt. Työkalut on tarkoitettu terveyden- ja sosiaalihuollon ammattihenkilöiden sekä johdon käyttöön.
Tutkimus ja kehittäminen

 

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Ministeri Huovinen palkitsi laadukkaita kotihoidon yksiköitä
2.7.2014
Peruspalveluministeri Susanna Huovinen jakoi tänään kahdelle kotihoidon toimintayksikölle Laatuteko iäkkäiden palveluissa -tunnustuksen. Ministeri valitsi tunnustuksen saajiksi Helsingin kaupungin eteläisen kotihoidon yksikön sekä Hämeenlinnan kaupungin Hauhon kotihoidon.
Lue lisää STM:n tiedotteesta 1.7.2014

Uusi julkaisu: Laatu ja potilasturvallisuus ensihoidossa ja päivystyksessä
13.6.2014
Ensihoidossa ja päivystyksessä on koko ajan muuttuva toimintaympäristö. Ennakoimattomat tilanteet asettavat toiminnalle erityisvaatimuksia samalla kun joudutaan toimimaan useamman rajapinnan kanssa. Raportti antaa käytännönläheisesti työkaluja laadun ja potilasturvallisuuden varmistamiseen. Suositus painottaa laatu- ja potilasturvallisuustyön pitkäjännitteistä ja systemaattista PDCA (Plan-Do-Check-Act)- toimintatapaa.
Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2014:7: Laatu ja potilasturvallisuus ensihoidossa ja päivystyksessä. Suunnittelusta toteutukseen ja arviointiin. (pdf, 2962 kB)

Kaikki uutiset

Tapahtumat Tapahtumat

 

Suomessa ollaan aktivoitumassa GTT:n käyttöönotossa

Karolina PeltomaaPohjoismaisen ministeriöneuvoston alaisuudessa toimiva GTT asiantuntijaryhmä tapasi tammikuussa Tukholmassa. Kokouksen tavoitteena oli päivittää maiden kuulumiset sekä käsitellä pohjoismaista hankesuunnitelmaa GTT:n kehittämiseksi, kirjoittaa laatupäällikkö Karolina Peltomaa Vaasan sairaanhoitopiiristä.

Lue lisää

Julkaisuja Julkaisuja

PotilasturvallisuusopasPotilasturvallisuusopas
Lainsäädännön ja strategian toimeenpanon tueksi
Lataa julkaisu (pdf 1Mt)
THL:n kirjakauppaan
Potilasturvallisuusopas ruotsiksi
   

Potilasturvallisuus
Potilasturvallisuuden keskeisiä kysymyksiä havainnollisesti ja käytännönläheisesti
FIOCA:n kirjakauppaan

 

 Julkaisuja potilasturvallisuudesta