Eliittitutkimuksesta

Viitaten YP 1/2012:n Ajatusten Tonavan juttuun:

Asian laita lienee niin ettei rikkaita Suomessa ole liiemmälti tutkittu, mutta tiedoksesi yksi tutkimusprojektimme osatutkimus, joka koskee suomenruotsalaista yläluokkaa (tai ylempää keskiluokkaa, rajanveto on vaikeaa), Riie Heikkilän kanssa julkaisema artikkeli:

Heikkilä, R. Rahkonen, K. (2011) It is not a matter of taste: Cultural capital and taste among the Swedish-speaking Upper Class in Finland. In: European Societies 13, 1, p. 143-163.

Se on myöhemmin ilmestynyt myös Riien artikkeliväitöskirjassa:

Bättre folk, bättre smak?: Suomenruotsalaisten maku ja kulttuuripääoma. Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja 2011:5.

Keijo Rahkonen

Tietoa Keskustelua-palstasta

Keskustelua-palsta on osa YP:tä eli sen toimituspolitiikan alainen. Palstalle tarkoitetut tekstit tulee lähettää päätoimittajalle, joka valikoi ja tarvittaessa toimittaa jutut. Suoraan palstalle kirjoittamaan ei siis pääse, nettipalsta on vain lukemista varten. Perussääntönä on, että palstan puheenvuorojen täytyy olla YP:ssä ilmestyneisiin teksteihin kohdistuvia ja luonteeltaan argumentoivia. Henkilöön käyviä herjauksia tai panetteluja ei hyväksytä.
Toimituksen yhteystiedot