Kansanterveyspäivä
Tapahtuma

Marraskuun Kansanterveyspäivillä asiaa valtimotautien hoidosta ja ehkäisystä

Ilmottaudu nyt Kansanterveyspäiville kuulemaan, mitä uutta tiedetään valtimotautien riskitekijöistä, hoidosta ja ehkäisystä. Kansanterveyspäivillä puhutaan myös siitä, voidaanko elintapamuutoksilla ehkäistä muistisairauksia.
Kuvituskuva
Blogi

Somessa tieto kuuluu kaikille

Se joka ei ole verkossa, ei ole olemassa, sanottiin aiemmin. Tänään on hyvä näkyä sosiaalisessa mediassa ollakseen olemassa, kirjoittaa Eija Hukka THL:n blogissa. Sosiaalista mediaa sekin.

Aiheitamme

Kuvituskuva
Kuukauden aihe

Laatu ja potilasturvallisuus

THL tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä asiakkaille ja potilaille ajankohtaista tietoa laadusta ja potilasturvallisuudesta. Laatu ja potilasturvallisuus –sivuilla on ammattilaisille tarjolla tietoa, työvälineitä ja menetelmiä laadukkaaseen ja turvalliseen työskentelyyn. Asiakkaille ja potilaille sivuilla on tietoa potilaan asemasta ja oikeuksista.

Tuotteitamme

Sähköisiä käsikirjoja

Kuntouttavan työtoiminnan käsikirja Tietoa ja välineitä ammattilaisille asiakastyön ja päätöksenteon tueksi.
Lastenneuvolakäsikirja Ohjeita, työkaluja ja materiaalia lastenneuvolatyötä tekeville. Keskeiset ohjeet ja tukimateriaalit määräaikaisten terveystarkastusten toteuttamiseen.
Lastensuojelun käsikirja Tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta lastensuojeluprosessin eri vaiheissa.
Vammaispalvelujen käsikirja Sähköinen käsikirja on vammaisalan ammattilaisen työväline ja tietopankki.

Lehtiä

YP:n logo
Yhteiskuntapolitiikka Yhteiskuntapolitiikka on hyvinvointitutkimuksen johtava aikakausjulkaisu Suomessa.
Tesson logo
Tesso Tesso kertoo yleistajuisesti sosiaali- ja terveyspolitiikasta, alan työstä, palveluista, ilmiöistä, kehittämisestä ja tutkimuksesta.

Työkaluja

FINRISKI-laskuri FINRISKI-laskurilla voit laskea riskisi sairastua sydäninfarktiin tai vakavaan aivoverenkiertohäiriöön seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Alkoholilaskuri Promillelaskuri arvioi veren alkoholipitoisuuden suhteessa painoon, aikaan ja juotuun alkoholin määrään.
Hyvinvointikompassi Hyvinvointikompassi.fi sisältää hyvinvoinnin, terveyden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden avainindikaattorit.

Verkkopalveluja

Sosiaaliportti
Sosiaaliportti Sosiaaliportti on sosiaalialan tietopankki verkossa. Palvelu kokoaa ja välittää sosiaalialan tietoa. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.
Innokylä Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan kaikille avoin innovaatioyhteisö. Innokylä tarjoaa sekä sähköisiä että kasvotusten kohtaamiseen perustuvia kehittämistyökaluja.

Palveluja

Koodistopalvelu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koodistopalvelutoiminnan avulla varmistetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettävien tietorakenteiden laatu sekä huolehditaan niiden kehittämisestä ja ylläpidosta.

Tapahtumat